
Ett köksläcksystem är ett släcksystem för storkök som upptäcker och släcker eller begränsar en brand så att en betryggande utrymning kan ske. Kökssläcksystemet ska planeras, projekteras, installeras, underhållas och fungera enligt aktuella lagar och bestämmelser.
Denna utgåva av Brandskyddsföreningens regelverk för kökssläcksystem är anpassad till standarden SSEN 17446 och hänvisar i grunden till att standarden ska följas. Regelverket anger kompletterande krav som förstärker standarden.
Målsättningen är att detta regelverk tillsammans med SS-EN 17446 och övriga refererande dokument ska bidra till att säkerställa att kökssläcksystem utförs med tillfredställande kvalitet, funktion med hög tillförlitlighet och personsäkerhet.
Innehåll
Orientering
Omfattning
Normativa hänvisningar
Termer och definitioner
Användning och begränsningar
Driftsättning, installation och underhåll
Systemmanual
Brandprovningsmetoder
Provningsrapport
Säkerhet
Bilaga 1 Utförandespecifikation
Bilaga 2 Anläggarintyg
Bilaga 3 Besiktningsintyg
Bilaga 4 Terminologi
Abonnemangsformen
Som användare hålls du hela tiden informerad om ändringar och uppdateringar i normerna, och får tillgång till dessa ändringar samma sekund de träder i kraft. Och du kommer åt dem överallt där du har uppkoppling. Med abonnemanget riskerar du inte att ha gammal eller felaktig information tillhanda utan kan vara trygg med att du har rätt version framför dig när du arbetar.
Licensmodellen
Du kan inom ett abonnemang ha flera licenser, ett för varje medarbetare som ska ha tillgång till informationen. När du beställer ett abonnemang så lägger du så många exemplar i varukorgen som du vill ha användare/licenser. När abonnemanget sedan aktiveras får du möjlighet att själv tilldela licenserna till de medarbetare du vill ge tillgång till.